Social Group

Social Group IVS – forener indsatsen i én helhed

”Socialøkonomiske virksomheder fremmer sociale og samfundsgavnlige formål. I Social Group gør vi det eksempelvis ved at bidrage med sparring og motivation til virksomheder, der ønsker at tage socialt ansvar og inkludere mennesker fra udsatte grupper på arbejdsmarkedet. En socialøkonomisk virksomhed er en privat virksomhed – der tjener penge på almindelige markedsvilkår – med det formål gennem sit virke og indtjening at fremme særlige sociale og samfundsgavnlige formål. I Social Group er vi opmærksomme på, at der kræver en helstøbt indsats for at skabe et arbejdsmarked for alle. Derfor arbejder vi både med virksomheder, det enkelte individ og kommunernes håndtering af udsatte veteraner og langtidsforsørgede. Det gør vi gennem rådgivningsenheden (ipur.dk) og igennem facilitering af meningsgivende arbejde til udsatte veteraner og langtidsforsørgede (thatwooddo.com)” – Palle Würtz

Baggrunden for Social Group?

I efteråret 2012 gik jeg ned med alvorlig stress, hvilket i 2014 blev diagnosticeret som kompliceret PTSD, grundet mine to udsendelser til Helmand, Afganistan. Jeg indgik i et rehabiliteringsforløb, igennem Forsvarets Veterancenter, og i tiden herefter fik jeg mine egne erfaringer med og mod systemet. Når det er svært at stå op om morgenen, kan det virke fuldstændig uoverskueligt at skulle forholde sig til alle de forskellige instanser, som har indflydelse på ens fremtid.

5 års psykosocial terapi konfronterede mig med min manglende selverkendelse af alle mine ressourcer, og dét tændte en gnist i mig. Som smed lærte jeg at arbejde, selv når opgaven var krævende. Som soldat lærte jeg at blive ved, selvom kroppen gjorde ondt og maven var tom. Jeg er ikke uddannet til at give op, jeg er uddannet til at se muligheder. Der var ikke nogen der kom og trøstede mig, der var kun én vej – fremad!

I januar 2017 blev jeg uddannet professionsbachelor som socialpædagog. Mine uddannelser og kompetencer gør det muligt at forene mine erhvervserfaringer, med socialpædagogisk viden om individbaseret støtter og udvikling.

Jeg savnede selv, at der var én helhed der samlede mit behandlingsforløb så det blev overskueligt og håndterbart. Derfor har jeg skabt Social Group.

Tak fordi du støtter Social Group! Venligst Palle Würtz